Symfony2 – fény az alagút végén? :)

A Symfony2-vel már sokszor foglalkoztam ebben a blogban, próbáltam objektívnek maradni és leírni a pozitív és negatív benyomásaimat, ami nem mindig volt könnyű, mert a Symfony2 akkoriban erősen fejlesztés alatt állt. Az év elején, vagy a múlt év végén még minden részegysége használhatatlan volt a sok hiba, félbehagyott kód miatt – ez teljesen érthető, hiszen a Symfony2 akkoriban alfa, majd később béta állapotban volt.

Időközben a fejlesztői több határidőt is kitűztek maguk elé, de sajnos az egyiket sem sikerült tartaniuk, és bevallom, hogy körülbelül május vége felé már kezdtem azt gondolni, hogy a Symfony2-ből az év vége előtt (2011) nem lesz használható, kiforrott keretrendszer.

Most azonban úgy tűnik, hogy felpörögtek az események és az utolsó tesztjeim alapján azt éreztem, hogy előbb-utóbb mégiscsak elérheti a Symfony2 fejlesztőcsapata azt a célt, amelyet kitűztek maguk elé és nem is akármilyen minőségben! Ez utóbbi egyáltalán nem mellékes…!

Amennyiben a jövő héten lesz időm, szeretnék elvégezni több részletesebb tesztet is. A legújabb (tegnapi) rövidebb tesztjeim alapján ugyanis úgy tűnik, hogy lassan valóban elkészül az új Symfony és egy nagyon hatékony eszköznek tűnik – és bevallom, hogy ezt két hónapja még nem így láttam, de ezt itt a blogban többször is leírtam.

A tesztekig pedig ajánlanék egy videót az új generátorokról:

http://symfony.com/blog/symfony2-getting-easier-interactive-generators

És a SensioGeneratorBundle-t dokumentációját is ajánlanám elolvasásra:

CRUD generálás

Doctrine CRUD generálás

Doctrine Form generálás

Ezek a dokumentációk eléggé szűkszavúak, ezért inkább a fentebb ajánlott videót érdemes megnézni, abban ugyanis nagyon részletesen bemutatásra kerülnek az új generátorok!

Advertisements
This entry was posted in CRUD, SensioGeneratorBundle, symfony, Symfony2. Bookmark the permalink.

2 Responses to Symfony2 – fény az alagút végén? :)

  1. denes says:

    Szia!Én végig lépkedtem a videó szerint, meg is csinltam mindent, de a CRUD generálás végeredménye nem működött, pedig a kódokat legenerálta rendesen, de valami routing hiba miatt nem jön be egyik CRUD oldal sem, ezt a hibát dobja:"No route found for "GET /post/"Megnéztem a linken lévő hozzászólásokat és ott többen is írták ugyanezt, nbem tudom mi lehet a baja. Ötlet valakinek?

  2. j. says:

    Szia!Ez a hiba jelewntkezett nálam is, és igazad van, végignéztem a hozzászólásokat a Symfony2 blogban és ott is többen panaszkodtak.A megoldás a következő:a generátor nem veszi fel a routingot az app/config/routing_dev.yml fájlba, ezt tehát kézzel kell felvenned, nálam ez így nézett ki a tesztnél:JaniTesztBundle: resource: "@JaniBlogBundle/Controller/PostController.php" type: annotationDe lehet, hogy ha ezt felviszed a routing_dev.yml-be, akkor kapsz még egy hibát, mégpedig ezt:Cannot import resource "C:\wamp\www\Symfony2011jul\Symfony\app/config\routing.yml" from "C:\wamp\www\Symfony2011jul\Symfony\app/config/routing_dev.yml".Ez amiatt van, mert a routing_dev.yml-be valami miatt nem tudja beimportálni a routing.yml-t… Én ezen úgy segítettem, hogy kitöröltem ezt a sort a routing_dev.yml-ből:_main: resource: routing.ymlés így jó. Remélem segít… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s